Hus till salu för den som vågar chansa

Radhuset i Killinge är så nedgånget att mäklaren inte vågat sig in i det. Nu är det till salu för nära fyra miljoner kronor.

– Jag har aldrig upplevt det här tidigare, säger mäklaren Yuri Gadelius.

Hon har jobbat som mäklare i snart 30 år, men aldrig varit med om att sälja ett hus hon knappt varit inne i. Yuri Gadelius tog sig bara någon meter in i huset som är överbelamrat av tidningar och prylar.

– Det går inte att komma in så det är helt omöjligt att säga vilket skick huset är i. Klättrar man över några tidningar ser man att taket hänger ner och är fuktskadat och det är mögel i huset, säger hon.

I söndags var det visning av huset, men bara utvändigt. Huset har inte kunnat besiktigas och säljs med total friskrivning, där säljaren avskriver sig allt ansvar för dolda fel. Mäklaren räknar med att det krävs tio containrar för att tömma huset. Prislappen för radhuset: 3,9 miljoner kronor.

– Jag räknade baklänges. Husen i området säljs för runt 6,5 miljoner och sedan tänkte jag att en totalrenovering går på två miljoner. För det får du ganska mycket och Lidingö är ju attraktivt så det här är min bedömning. Men är det helt ruttet och måste rivas så blir det ju fel pris.

Huset blev snabbt en snackis i sociala medier och hamnade på andra plats bland Hemnets mest klickade objekt redan första veckan.

– Intresset har varit stort. Det är ett lågt pris och många tror att man kan renovera huset och göra en bra affär. Många byggare ringer. Jag är ingen expert på renovering och vet inte hur mycket man behöver göra, säger Yuri Gadelius.

Tomten är igenvuxen och sticker ut i det annars prydliga radhusområdet. Huset är välkänt i grannskapet. Enligt mäklaren har ägaren inte bott där på ett tag. En granne berättar att huset varit misskött i många år.

– Vi har bott här i 18 år och det såg typ likadant ut när vi flyttade in. Vi har aldrig haft några problem med grannarna, det har varit tvärlugnt. Det blir säkert värre nu när det blir en byggarbetsplats men det ska bli trevligt med lite nytt folk, säger grannen.

Det är svårt att veta vad jag säljer, säger mäklaren Yuri Gadelius som inte kunnat se hela huset.