ANNONS

Husägare skällde ut inbrottstjuvar

Polisen letade efter tjuvarna i flera timmar. foto: alex wahlquist
Polisen letade efter tjuvarna i flera timmar. foto: alex wahlquist
I onsdags morse försökte inbrottstjuvar göra sig en hacka i en villa på Blåklintsvägen i Snapptuna. Vad de inte hade räknat med var att Rolf Eriksson, som bor i villan, skulle vara hemma.
ANNONS

Strax före klockan 10 i onsdags small det till i Rolf Erikssons villa.

– Jag satt och läste och hörde hur det lät som en explosion från ett annat rum. När jag gick runt och letade hittade jag en gubbe i tv-rummet, säger Rolf Eriksson.

Det som lät som en explosion var när en glasruta i altandörren gick sönder. Tjuvarna slog rutan i bitar för att ta sig in i Rolfs hem. Men eftersom de snabbt blev upptäckta hann inkräktarna aldrig ta med sig något.

Rolf kände sig aldrig rädd, utan blev bara förvånad och arg.

– Jag rev i åt honom. Jag blev så överraskad när någon stod i tv-rummet. Hade jag vetat om att det var inbrottstjuvar hade jag letat reda på något tillhygge att jaga iväg dem med.

Inbrottstjuvarna blev rädda för Rolf och sprang upp i skogen bakom huset. Polisen tror att brottslingarna kan ha haft en bil som väntade på andra sidan, vid Ormsta station.

Under hela förmiddagen var sedan flera patruller ute och letade efter tjuvarna. Men trots spårning med hund gav sökandet inget resultat.