ANNONS

Husby får en ny multiarena

En flicka som testar hockey under Husbyfestivalen.
En flicka som testar hockey under Husbyfestivalen.
Skiss på multiarenan sommartid.
Skiss på multiarenan sommartid.
Skiss på multiarenan vintertid.
Skiss på multiarenan vintertid.
På söndag invigs en ny multiarena i Husby av Stockholms stad och Djurgården Hockey.
Det är gamla Husby bollplan som nu har en basketplan, innebandyplan, ett utegym och en skottramp för hockey.
ANNONS

 

– Detta är ett led i vårt arbete tillsammans med Stockholms Stad att göra idrotten mer lättillgänglig. Utöver den organiserade idrotten är det viktigt med spontanidrott för att barn och ungdomar ska röra på sig, säger Djurgården Hockeys vice VD K-G Stoppel i ett pressmeddelande.

En fördel med multiarenan är även att den på vintern enkelt kan omvandlas till en extra isyta. Intilliggande Husby Ishall har gått från att ofta stå oanvänd till att numera ha en stor beläggning. Nu får fler möjligheten att åka skridskor och spela ishockey.

– I och med vårt arbete Ishockey för alla har ishockeyn tagit plats på allvar i området. Nu kommer det bli ännu enklare för alla barn som fastnat för sporten att fortsätta spela, såväl organiserat och spontant, säger K-G Stoppel.

Skottrampen vid multiarenan där barnen och ungdomarna kan öva skott är byggd med hjälp av SHL:s huvudpartner Beijer Byggmaterial.

Multiytan kostar 2 miljoner kronor att anlägga, varav DIF Hockey betalat hälften av kostnaden i ett samarbete med staden. 

  Genom att fortsätta arbetet med att öka tillgången till idrottsytor vill vi ge Husby ytterligare möjligheter till spontanidrottande. Ökad fysisk aktivitet bland unga är viktigt för individen så väl som samhällets välmående, men det är också en betydelsefull jämlikhetsfråga, säger Emilia Bjuggren (S), idrottsborgarråd.

På plats på invigningen från Djurgården är vice VD K-G Stoppel samt spelarna Marcus Davidsson, David Bernhardt och Axel Jonsson-Fjällby.

Invigningen är ett samarrangemang mellan Stockholms Stad och Djurgården Hockey.

ANNONS

Invigningen börjar klockan 14 med prova på aktiviteter. Klockan 15 blir det ceremoni då idrottsborgarråd Emilia Bjuggren invigningstalar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.