ANNONS

Husby moské har stängt på obestämd tid

ANNONS

Husby islamiska kulturcenter, även kallad Husby moské, är sedan i torsdags kväll stängt på grund av motsättningar mellan en del av medlemmarna och styrelsen. Under torsdagskvällen samt på fredagseftermiddagen höll medlemmar demonstrationer utanför moskén som en protest mot styrelsen, som de anser har agerat odemokratiskt.

Meningsskiljaktigheter mellan styrelsen och medlemmarna har pågått under drygt en månad och nu är moskén stängd på obestämd tid.

Moskén kan dra upp emot 700 besökare under en fredagsbön.

Mustafa Ismail är nybliven medlem i Husby moské. Han var på plats på fredagen för att protestera.

– Det kom mycket folk och demonstrerade. Många var arga och besvikna, dels på styrelsen och dels på att moskén har stängts ner. Vi valde att hålla den halvtimmeslånga fredagsbönen utanför moskén, trots att det var minusgrader, säger han.

Kista närpolis hade fyra poliser utsända för att medla, informera och hålla demonstrationen under uppsikt. Närpolischef Jörgen Karlsson beskriver demonstrationen som lugn.

– Det var ungefär 150 till 200 personer som deltog. Det handlar om enskilda angelägenheter och att folk har olika uppfattningar om hur saker ska hanteras. Det måste lösas inom församlingen, säger Jörgen Karlsson.

Medlemmarna hänvisas tills vidare till Akallamoskén, Kistamoskén och Sollentunamoskén.

Lokaltidningen Mitt i har upprepade gånger utan framgång sökt styrelsen för Husby islamiska kulturcenter för en kommentar.

ANNONS

Vi var över 300 personer. Många är arga och besvikna.Mustafa Ismail