ANNONS

Husbygårdsskolan sprang för livet

Tre av de fyra eleverna som sprang en Järvasträcka i klimatstafetten från Kiruna till Paris. (Den fjärde eleven var för snabb för att fastna på bild).
Tre av de fyra eleverna som sprang en Järvasträcka i klimatstafetten från Kiruna till Paris. (Den fjärde eleven var för snabb för att fastna på bild).
Fyra elever från 2c på Husbygårdsskolan sprang en av Järvasträckorna i klimatstafetten Run for your life i måndags.

Stafetten startade i Arktis och ska sluta i Paris.
ANNONS

I måndags strax efter klockan 10 tog fyra elever från 2c på Husbygårdsskolan över stafettpinnen i loppet Run for your life. De sprang genom sitt område ”för vår framtid och för allas framtid”.

Eleverna fick sällskap av idrottsläraren Måns Rybäck och ekoodlaren Rafael Altez. Springtruppen blev ivrigt påhejade av klasskamraterna och andra nyfikna som följde dem under den 1,7 kilometer långa sträckan.

– De sprang riktigt bra hela sträckan, säger Anna Rydberg, lärare för 2c.

Run for life är ett stafettlopp som startade i Arktis och ska gå genom norra Europa ner till Paris för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid.

Loppet varar i över 20 dagar och allt filmas och sänds live på runforyourlife.nu

– Eftersom Husby är trafikseparerat kunde de inte köra bil och filma utan fick filma från en cykel. Det gick ju också bra, säger Arne Johansson, från Norra Järva stadsdelsråd, som ringde Husbygårdsskolan när han upptäckte att det inte fanns några löpare som kunde springa genom Husby.

– De var snabba med att hitta fyra löpare från skolan, säger han.

Husbygårdsskolans elever sprang från Husby, och sprang efter Trondheimsgatan till Husby gård och över Järvafältet till Eggeby gård där de lämnade över stafettpinnen till nästa löpare.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.