Husbykonstnär donerar verk till Sala

Gregor Wroblewski, Ibrahim El Karim och Göran Söderberg skakar hand efter överlämnandet.
Gregor Wroblewski, Ibrahim El Karim och Göran Söderberg skakar hand efter överlämnandet.
Konstnären Ibrahim El Karim som länge verkat i Husby gårds konst- och hantverksförening har donerat ett konstverk till Aguélimuseet i Sala.
I onsdags hämtade Gregor Wroblewski, som engagerat sig i Aguélimuseet, konstverket som ska pryda en park utanför museet.

I onsdags överlämnade konstnären verket till Gregor Wroblewski och Göran Söderberg från Aguélimuseet i Sala. De hade åkt från Sala till Husby för att ta emot verket – en betongrelif som är 149X60 centimeter stort.

Med under överlämnadet var även Christer Nygren, projektledare på kulturförvaltningen, Kerstin ”Piglet” Vikström från Husby konst- och hantverksförening samt konstnären Hans Löfgren och Tenstaborna Karl-Gustav Köhler och Björn Erdal.

Bygger upp en plats med skänkta verk

Gregor Wroblewski, som är en välkänd profil i Järva, och som efter flytten till Sala engagerat sig i Aguélimuseet, berättar att de håller på att bygga upp en uteplats vid museet med skänkta verk.

– Det känns ju extra roligt att ett av verken är från en av mina Järvavänner. Det är ju det som konst handlar om, att knyta ihop relationer, säger Gregor Wroblewski.

Ateljé på Husby gård

Bildkonstnären och fotografen Ibrahim El Karim föddes 1942 i Sudan och kom till Sverige 1965. Under tio års tid hade han ateljé på Husby gård.

Konstnären Ivan Aguéli föddes i Sala 1869 och avled den 1 oktober 1917, och var en av Sveriges ledande modernister.