ANNONS

Husbyman åtalas: drev eget systembolag hemifrån

Alkoholfynd i Husby
Enligt ett vittne ska mannen ha haft omkring 20 kunder om dagen. Vissa så unga som 17 år.
En man i Husby åtalas för att ha sålt stora mängder alkohol. När polisen grep mannen misstänks han ha haft 2037 liter sprit, 229 liter vin, och 192 burkar öl i sin ägo.
ANNONS

Det var i somras som polisen fick in ett tips om att en man ska ha sålt alkohol ur sin bostad i Husby. Efter att tipset kom in kunde polisen göra en husrannsakan på den misstänkta adressen.

Väl på platsen hittade polisen över 2000 flaskor sprit, 52 lådor fyllda med alkoholhaltiga drycker och strax under 200 brukar öl i två bilar som stod parkerade vid bostaden. Polisen hittade även alkohol i ett garage som mannen ska haft tillgång till. Mannen ska ha haft en av bilnycklarna i sin ficka när han greps på platsen.

20 kunder om dagen

Ett vittne säger i förhör att mannen ska ha sålt stora mängder alkohol under en längre tid. Enligt vittnet ska mannen haft omkring 20 kunder om dagen. De yngsta personerna som ska ha köpt alkohol av mannen ska vara 17 år gamla enligt samma vittne.

Alkoholfynd i Husby

Polisen fann stora mängder alkohol i två bilar och ett garage som mannen ska ha kopplingar till. Foto: Polisens förundersökning

Vid husrannsakan hittade även polisen över 80 000 kronor i kontanter i olika valutor och block där mannen ska ha protokollfört sina försäljningar.

Mannen som nu står åtalad för olovligt innehav av alkohol är i 50-års åldern och nekar till brott.

Skulle ha alkoholen till bröllop

Vid ett första förhör uppger han att han inte kände till att det fanns någon alkohol i bilarna och att han varken har köpt eller sålt någon alkohol då han av religiösa skäl inte brukar droger eller alkohol.

Vid ett senare förhör ändrar dock mannen sin historia och hävdar att alkoholen tillhör en annan man, men att han skulle få den av den andre mannen. 50-åringen säger att han hade tänkt bjuda mellan 50 och 60 personer på alkohol i samband med sin sons smekmånad och bröllop. Mannen fortsätter däremot att neka till brott.

ANNONS