ANNONS

Bilar i lågor vid huset: ”Det rasslade i fasaden”

Flera bilar har brunnit flera gånger utanför Torbjörn Vestbergs villa
Det utbrända bilvraket står kvar utanför Torbjörns Vestlunds hus på Edelundavägen.
Torbjörn Vestberg och hans familj vaknade i helgen av en våldsam explosion. När de tittade ut ur fönstret till bostaden i Hässelby villastad såg de två bilar stå i lågor alldeles intill huset.
– Det rasslade i fasaden. Det är klart vi var rädda, säger han.
ANNONS

Den dramatiska branden inträffade vid 01-tiden, natten mot lördagen. Torbjörn, hans hustru och deras två döttrar, den yngsta nio år, kom snabbt på fötter.

– De brinnande bilar stod bara fyra meter från vårt hus, och det stänkte på vår träfasad när det exploderade. Det kunde lätt ha tagit eld, och vi var smått hysteriska allihop. Men frugan ringde 112 och brandkåren kom snabbt, berättar Torbjörn.

I villan mitt emot var inte föräldrarna hemma, utan bara två tonåringar och ett mindre barn, som naturligtvis blev skrämda.

Flera bilar har brunnit flera gånger utanför Torbjörn Vestbergs villa

På granngatan Malörtsgränd brann två bilar i förra veckan. Foto: Anna Z Ek

Två dygn tidigare, natten till torsdagen, hade två andra bilar brunnit i grannkvarteret, bara ett 30-tal meter bort, precis framför ett demensboende. Till råga på allt brann det ytterligare en gång i ett av de redan utbrända bilvraken fram Torbjörns hus natten till söndag.

– Efter den första branden tänkte vi att det kanske hade självantänt. Men nu fattar vi ju att det är någon som springer och tänder på. En sak är att man inte respekterar egendom, för det gör man uppenbarligen inte. Men man är tydligen inte rädd om andra människor liv heller, säger Torbjörn.

Han konstaterar att det ofta står bilar långtidsparkerade i området som inte tillhör personer som bor där. I anslutning till dem förekommer handel med bilar och annat gods. De bilar som brunnit tycks inte heller tillhöra boende i området. 

–  Varför de står där vet jag inte. Varför man tänder på vet jag inte heller. Jag är inte insatt i det. Men nu brinner det utanför mitt hus och då måste jag reagera, säger han.

ANNONS

Flera bilar har brunnit flera gånger utanför Torbjörn Vestbergs villa

Bilar har brunnit flera gånger utanför Torbjörn Vestbergs villa i Hässelby villastad. Foto: Anna Z Ek

Torbjörn Vestberg har skickat ett brev till den politiska ledningen i stadshuset och till polisen för att få veta vad de tänker göra åt problemet.

Enligt krimjouren i Vällingby har utredningarna kring bränderna lagts ned. Nathalie Sahlin på Vällingbypolisen säger dock på tisdagsförmiddagen att man har man ökat närvaron i området.

– Vi hade patruller där i natt och även idag under dagen.  Så länge patrullerna inte är på andra uppdrag i form av prioriterade 112-larm så ska de åka dit .

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.