ANNONS

Post till 500 hushåll har stulits i Rissne

Förövaren stal post till 500 hushåll på onsdagen.
Förövaren stal post till 500 hushåll på onsdagen.
När brevbäraren kom till buntlådan var all post försvunnen.
ANNONS

Någon gång under onsdagen blev en buntlåda bestulen på all post som skulle delas ut till 500 hushåll i Rissne. En okänd person hade lyckats komma in i lådan som står utplacerad på Skvadronsbacken. Stölden upptäcktes av den ansvarige brevbäraren för den utdelningsrutt breven skulle till, när hen skulle tömma lådan.

Posten brukar dyka upp igen

Buntlådor används av Postnord som depåer för att underlätta utdelningen för brevbärarna. Posten förvaras bara korta stunder på för- och eftermiddagen i lådan. Enligt Postnord är inbrott i buntlådor en företeelse som inträffar lite då och då, och är svårt att värja sig för.

– Vi är naturligtvis jätteledsna för de kunder som blir drabbade. Men vi brukar få tillbaka en del efter ett par dagar, då det inte är ovanligt att privat personer hittar den slängd utomhus, säger Camilla Törnkvist. Produktionsområdes chef för Västerort, Postnord.

Kommer ni förändra era säkerhetsrutiner angående buntlådorna?

– Det kan jag av säkerhetsskäl inte specificera. Men vi jobbar ständigt med att förbättra säkerheten.

Är det tal om att sluta använda buntlådor, när de ofta blir utsatta för stölder?

– Tyvärr inte. Brevbärare måste få med sig all post ut och det går inte att få ner allt i postväskan. Så lite måste uppbevaras i utplacerade depålådor.

Just nu håller posten på att trycka upp information till berörda hushåll som kommer i brevlådan tidigast på fredag. I nuläget har polisen ingen misstänkt för den aktuella poststölden i Rissne.

 

ANNONS