Husvagn på vift – inget kärt återseende

Clas Engström överlämnar husvagnen till en mindre nöjd Olof Milton.
Clas Engström överlämnar husvagnen till en mindre nöjd Olof Milton.
Husvagnen på Clas Engströms tomt.
Husvagnen på Clas Engströms tomt.
Plötsligt stod den där. En okänd husvagn på Claes Engströms tomt i Täby. Nu, ett år senare har Claes äntligen hittat dess riktiga ägare – men återseendet var inte helt lyckligt

För ett år sedan bad några engelsktalande personer om att få ställa en bil i några timmar på Clas Engströms tomt i Ella Gård. Clas, som var på väg ut, tyckte det verkade okej, men när han kom hem stod en husvagn parkerad på tomten. Och den blev kvar. Männen kom aldrig tillbaka.

Clas Engström som blev mer och mer nyfiken bröt sig till slut in i husvagnen. Där låg tomma burkar, gamla arbetskläder och mögliga limpor.

Tvingades göra efterforskningar

När Claes började göra efterforskningar på registreringsnumret visade det sig tillhöra ett helt annat fordon som inte ens var en husvagn. Då började det riktiga detektivarbetet via polis, transportstyrelse och husvagnstillverkare, till och med den Brittiska ambassaden fick sig ett samtal, innan Clas till slut fick tag i den rättmätige ägaren.

Lokaltidningen Mitt i är på plats när överlämnandet äntligen kan ske.

– Det känns skönt att bli av med den, nu kan jag tvätta plattorna där den stått, säger Clas Engström.

Fick räkning efter räkning

Hemma hos Olof Milton i Sandviken damp det ner räkning efter räkning på obetalda registreringsavgifter. Han hade sålt husvagnen till en person med falsk identitet som sedan bytte registreringsnummer på den. Så husvagnen kunde rulla vidare, ända tills den dumpades på Clas Engströms tomt.

Den rättmätige ägaren är inte lika nöjd över att återse sin gamla husvagn.

– Jag förstod att den till slut skulle dyka upp, men det är inget jag blev glad över, säger Olof Milton och frågar var närmaste skrot ligger.