Man i skogen bor nu i husvagn intill förskola

Mannen ska ha ställt upp sin husvagn 30 meter från förskolans yttre gård. Obs! genrebild.
Mannen ska ha ställt upp sin husvagn 30 meter från förskolans yttre gård. Obs! genrebild.
För snart två veckor sedan skrev Mitt i om en stundtals aggressiv man som bosatt sig i Igelbäckens naturreservat med sina två schäferhundar.
Mannen har nu flyttat och bosatt sig i en husvagn strax intill en förskola.

Den man som tidigare bott i skogen i Igelbäckens naturreservat och där skrämt och hotat flera personer har nu flyttat och bosatt sig i en husvagn strax intill en förskola.

Peter Pavoni är med i grannsamverkansgruppen som ofta är ute och knallar i Ursviksområdet. För en knapp vecka sedan upptäckte han att ett staket bakom ett garage i utkanten av Ursvik, var flyttat.

– Där upptäckte vi den här mannen som bosatt sig i en husvagn som han kastat presenningar över, säger Peter Pavoni.

Bor 30 meter från förskolan

När Peter Pavoni och en annan man ifrågasatte att mannen bor olagligt på platsen blev han aggressiv.

– I söndags när han såg mig ute på promenad ställde han sig att skrika på oss. Han är okej så länge man stryker honom medhårs och inte ställer några kritiska frågor. Men han är väldigt labil och går från att skratta till att skrika på fem sekunder. Många här upplever honom som hotfull och utåtagerande, säger Peter Pavoni.

Platsen där mannen ställt upp sin husvagn ligger bara cirka 30 meter från den yttre gården på en förskola. Mitt i Sundbyberg har sökt förskolechefen på förskolan.

Ingen lösning i sikte

Peter Pavoni felanmälde mannens bosättning till kommunen för en vecka sedan, men har inte hört något sedan dess.

– Jag får känslan av att inget händer. Mannen har bott här i området mellan 1-2 år. Hans bosättning kommer på tal ibland när någon känt sig hotad, men sen händer inget, säger han.

För knappt två veckor sedan skulle polisen ihop med kommunen ge sig ut och prata med mannen.

– Jag har träffat mannen och meddelat honom att han inte får bo där, säger Peter Saarman, kommunpolis i Sundbyberg.

Kjell Sundin vid social- och arbetsmarknadsförvaltningen har dock ännu inte varit ute på platsen utan väntar ut polisens beslut om avhysning, berättar han.

Enligt Peter Saarman är det dock kommunens sak att ställa en förfrågan om avhysning till polisen, vilken de sedan utför. Han ska nu prata med Kjell Sundin för att se så att ärendet inte hamnar mellan stolarna.