ANNONS

Husvagnar tvingas bort från parkering

De senaste veckorna har åtta husvagnar stått på en parkering vid ­Kolonnvägen.

Något som irriterat både grannar och markägaren.
ANNONS

Med utsikt över pendeltågsspåren och den nya arenan stod de parkerade husvagnarna när Lokaltidningen Mitt i besökte platsen förra veckan.

Grannar har dock reagerat på att ha fått husvagnarna som utsikt.

– Det är inte så roligt. Får de stå där? De har dessutom ingen el och inget vatten, och hur hanterar de soporna? Jag har sett att de har barnvagnar, säger en anonym Frösundabo.

Hon har ringt polisen och kommunen för att få bort husvagnarna, men menar att ”ingenting händer”.

Den här dagen råder stilla lugn. De åtta husvagnarna med tillhörande bilar står prydligt uppställda i en cirkel. Området ser rent ut, inget slängt skräp eller sopor syns till.

Två väktare från ett parkeringsbolag är också på plats. Det har de varit varje dag sedan de resande ställt upp sina bilar, berättar en kvinna som kommer ut ur en av husvagnarna.

– Vi kommer från Norge och vi är här och arbetar, berättar kvinnan och hän­visar till att många tar för givet att kringresande husvagnar innehas av asfalts­läggare.

Inifrån en annan vagn hörs några små barn stoja och leka. En man kommer ut ur en bil på parkeringen. Han förklarar gruppens situation.

– Vi hämtar vatten på en bensinmack, det går ingen nöd på oss eller våra barn. Vi letar plats på en riktig camping och vill inte bo här egentligen. Jag tror vi har hittat en camping vi kan bo på. Vi ska ge oss av snart.

ANNONS

Han berättar att gruppen är evangelister som är ute på mission.

Fastighetsägaren Fabege uppgav förra veckan att man vänt sig till Kronofogden för att få husvagnarna avhysta.

– Vi har gått den gängse gången. Vi måste göra så. Det är en parkering och tanken är inte att man ska stå där på det sättet. De har inte rätt att bo där, säger Charlotte Liljegren, vice fastighetschef på Fabege.

Enligt Mats Eriksson, informationsansvarig på Västerortspolisen, kommer man inte att göra någonting åt husvagnarna. De utgör inget problem, ­menar han.

– Det är ingen polisiär fråga. Det är vanliga parkeringsregler som gäller.

Precis innan pressläggning står det klart att husvagnsägarna gett sig av.

Fakta

Så får man stå

Man bör alltid fråga markägaren om tillstånd innan man parkerar någonstans. Det gäller såväl kommunal som privat mark.

Som campare bör man enligt praxis inte stanna mer än en natt på samma ställe.

Källa: Polisen