Hyllad låt premiärspelas i P3

Tidningen Gaffa har utsett Huddingekvartetten Virgins at heart "Will she come" till månadens bästa låt. I morgon spelas den i P3:s Osignat.

– Vi hoppas att så många som möjligt ska få upp öronen för oss, säger Johan Bjurling som spelar keyboard i bandet.

Det var i musiktidningen Gaffas marsnummer som Huddingebandet Virgins at hearts låt ”Will she come” utsågs till månadens bästa med motiveringen:

”Bandnamnet talar rätt bra för musiken som känns väldigt lätt och oskuldsfull. Bekymmerslöst är kanske ett bättre ord. Till Virgins At Heart kan man slappna av, skratta lite och så är allting bra igen.”

Låten och resten av skivan 2 2 Tango spelades in i källaren hemma hos Johan Nordling i Rosenhill.

– Vår musik bottnar i indiepop men med mycket influenser från andra genrer som elektropop och ren rock n’ roll. Vi är fyra med ganska bred musiksmak, vilket gör att det blir stor spridning på låtarna, förklarar Johan Bjurling som utgör bandet tillsammans med Gustav Rosén, Anders Nordström och Jonas Tyrestad.

Albumet släpptes på Itunes och Spotify i början av året och hittills är låtarna uppe i drygt 10 000 lyssningar. Det blev ett rejält uppsving efter uppmärksamheten i Gaffa och nu hoppas de på samma effekt efter att låten premiärspelas på P3 Osignat i morgon.

– Förhoppningen är att många ska rösta på oss så att låten spelas där under fem veckor. Och kanske kan någon musikväljare på radion eller något skivbolag få upp öronen för oss, säger Johan Bjurling.

Musikguiden i P3: Osignat med Sanna Bråding sänds i morgon mellan 14-16.