Hyllade Zanyar Adami gästar nya filmklubben

Bredängsbon Zanyar Adami är filmare, skribent, föreläsare och entreprenör.
Bredängsbon Zanyar Adami är filmare, skribent, föreläsare och entreprenör.
Imorgon är det premiärkväll för den nya filmkluben i Skärholmen. Den första gästen är prisbelönade filmaren och skribenten Zanyar Adami, känd bland annat för filmen "Gerillasonen".

Platsen för filmklubben är Röda korsets folkhögskola på Bredholmstorget 14, tiden klockan 17.30–20.00. Här blir det filmvisningar, diskussioner och gäster första tisdagskvällen varje månad. Inträdet är gratis, så det är bara att kliva på.

Först ut bland gästerna är alltså Bredängsbon Zanyar Adami. Besökarna får bland annat en förhandsvisning av hans nya kortfilm ”Anonyma”. Sedan finns chans att samtala med regissören, vars filmer ofta har temat hur migration och flykt påverkar familjerelationer.

Det har Zanyar Adami egna erfarenheter av. Han kom ensam som flyktingbarn till Sverige som 5-åring. I hyllade filmen ”Gerillasonen” berättar han om sin familjs historia.

Han har också gjort kortfilmen ”Krigsduvor”.

Zanyar Adami är inte bara filmare. Han grundade också tidningen Gringo, och fick Stora journalistpriset för den insatsen 2005. Den tidningen har dock lagts ner.

Den nya filmklubben är en del av Föreningen Folks satsning på en ny scen i Skärholmen, som Mitt i tidigare skrivit om. Den invigdes av kulturminister Alice Bah Kuhnke i torsdags kväll.