AIK hyllar Jerry Williams under premiären

Jerry Williams var med sitt AIK i med- och motgångar.
Jerry Williams var med sitt AIK i med- och motgångar.
Jerry Williams var en stor AIK-supporter och klubben var snabbt ute och hyllade honom på sociala medier.
Klubben kommer också att hylla rocklegendaren på den allsvenska premiären på måndag.

Jerry Williams var inte bara en rockikon i Sverige. Han var även ett av AIK:s största fans och fanns med klubben i alla väder.

– Vi har många kända personer som är AIK:are, men inte alla visar det på det sätt som Jerry gjorde. Han var en av våra riktiga rockhjältar och hade verkligen AIK i hjärtat, det blir ett stort tomrum efter honom, berättar Gabriel Niklasson, tf kommunikationschef på AIK.

Det är lätt att vara supporter i medgång, säger Gabriel Niklasson, men Jerry Williams var med klubben även när det gick sämre.

– Jag tror att det var 2004 när AIK spelade division 1 i hockey och spelade en bortamatch mot Vallentuna. Då stod han där och gormade och hejade på andra sidan plexiglaset. Det betyder mycket för oss och säger också något om vad AIK betydde för honom och vilken typ av supporter han var. Han var verkligen med klubben i med- och motgång, säger Gabriel Niklasson.

AIK var snabbt ute och hyllade Jerry Williams på sociala medier och kommer också att uppmärksamma honom under måndagens allsvenska perimär.

– Vi började prata om det direkt när vi fick beskedet. Det känns bra och viktigt att få uppmärksamma honom. Vi kommer också att hylla vår lagkapten Nils-Eric Johansson som var tvungen att avsluta karriären i förtid, stort under premiären. Men vi kommer garanterat också att uppmärksamma Erik, som Jerry Williams hette, säger Gabriel Niklasson.