ANNONS

Hyrde ut i andra hand – kom hem till bordell

En 41-årig man och en 26-årig kvinna åtalas för koppleri.
En 41-årig man och en 26-årig kvinna åtalas för koppleri.
I falskt namn misstänks duon ha hyrt lägenheter i centrala Stockholm i andra hand för att sedan förmedla vidare dem till prostituerade.
Nu åtalas en 41-årig man och en 26-årig kvinna för koppleri.
ANNONS

Tillvägagångssättet har enligt åtalet varit likadant i samtliga tre fall. Den 26-åriga kvinnan har använt en annan persons identitet när hon via Blocket kommit i kontakt med personer som hyr ut sina lägenheter i andra hand.

Under hösten 2016 samt våren och sommaren 2017 fick hon hyra lägenheter på Norrtullsgatan i Vasastan samt Alströmergatan och Lindhagensgatan på Kungsholmen.

Lägenheterna blev bordeller

Men syftet var aldrig att bo i lägenheterna. I stället misstänks kvinnan tillsammans med en 41-årig man ha förmedlat vidare lägenheterna till prostituerade.

I flera av fallen har bostadsinnehavaren kommit in i lägenheten och funnit en bordell. I förhör med polisen berättar en av dem hur sängen placerats mitt i rummet och att det bredvid fanns en stor glasskål med kontanter.

41-åringen redan dömd

Den 41-årige mannen dömdes redan i somras i ett nästan identiskt fall till fängelse i 1 år och sex månader. Då hade mannen dessutom filmat sexköpen och sedan pressat kunderna på pengar. En kvinna dömdes i det fallet också till villkorlig dom för koppleri.

 

Blockets kundsäkerhetschef Thomas Bäcker säger att företaget erbjuder en tjänst som de kallar Trygg uthyrning i samarbete med Qasa som hjälper till med att verifierar både uthyraren och hyresgästen samt gör en kreditbedömning.

ANNONS

– Om man tittar sammantaget på alla uthyrningar av lägenheter är det här inte ett stort problem men varje enskilt tillfälle är extremt tråkigt för den som drabbas, säger Thomas Bäcker.