ANNONS

Hyresgäst fick rätt i hovrätten

Kvinnan fick rätt mot sin hyresvärd, i hovrätten.
Kvinnan fick rätt mot sin hyresvärd, i hovrätten.
En hyresgäst i Skärholmens stadsdel har fått rätt mot sin hyresvärd, i ett ärende som nu avgjorts i hovrätten.
ANNONS

Kvinnan bor i en trea i Skärholmens stadsdel. Under fyra år har hon betalat hyran för sent, vid upprepade tillfällen. Därför ville hyresvärden bryta hyresavtalet.

Men kvinnan vände sig till hyresnämnden som gav henne rätt i februari i år. Hyresnämnden konstaterade att kvinnan tidigare studerat och ensamt försörjt två barn men att hennes inkomst sedan höjts rejält eftersom hon fått ett arbete.

Hyresnämnden såg visserligen allvarligt på att hon många gånger varit mycket sen med att betala hyran och dragit på sig en stor hyresskuld. Men man påpekar också att hon sedan hösten 2015 reglerat skulden och sedan börjat betala hyran i rätt tid.

Hyresvärden överklagade hyresnämndens beslut till hovrätten och påpekade bland annat att hyresgästen fortfarande inte betalt ränta på de hyror som betalats för sent.

Nu har hovrättens dom kommit. Hovrätten går på kvinnans linje. Hovrätten konstaterar att kvinnan betalat hyran i tid sedan januari 2016 och att obetald ränta inte bör påverka bedömningen av om ett hyresavtal ska fortsätta att gälla. Kvinnan får alltså bo kvar i sin trea i Skärholmen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.