ANNONS

Hyresgäster i Botkyrka får laddplatser i testpilot

Elbil
Marknaden för elbilar är på väg att explodera.
2019 startar pilotprojekt där Botkyrkabyggen erbjuder hyresgäster i ett utvalt område laddplats för elbil.
– Jag tror inte att laddplatser i resten av beståndet behöver vara så långt borta, säger Christian Hollmann som är projektledare inom el och energi på Botkyrkabyggen.
ANNONS

Botkyrkabyggen har planer för att erbjuder hyresgäster i områdena laddplatser för elbil. Men hur detta ska se ut och hur många platser det blir är ännu inte utrett. En undersökning som visar hur många hyresgäster som har elbil i dag eller vill skaffa elbil de närmsta två åren är snart klar.

Pilotprojekt 2019

Nästa år startar ett pilotprojekt med laddplatser i ett ännu inte utvalt område hos Botkyrkabyggen.

– Jag tror inte att laddplatser i resten av beståndet behöver vara så långt borta. Men vi behöver riktiga laddboxar som kommunicerar med bilarnas batteriladdare och övervakar laddningsprocessen. Elnätet i dag är inte dimensionerat för den här belastningen, säger Christian Hollmann som är projektledare inom el och energi på Botkyrkabyggen.

”Ska bli prisvärt”

Christian Hollmann fortsätter:

– Sedan behöver vi koppla laddningen till fastigheternas abbonemang för att det ska bli prisvärt för hyresgästerna och då behöver vi så kallad lastbalansering för att elen inte ska överbelastas, säger Christian Hollmann som är projektledare inom el och energi på Botkyrkabyggen.

Han framhåller att det i dag finns möjlighet att ladda elbilar och elhybrider hos arbetsgivare som erbjuder detta – och på publika laddplatser. Christian Hollmann berättar också att några hyresgäster som varit intresserade av elbilar blivit erbjudna att själva bekosta en installation av detta, men att de backat för priset som bedömts ligga på 20 000 kronor och uppåt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.