ANNONS

Hyresgästerna: Stora renoveringsstörningar i Jordbro

Klagomålen ökar kring renoveringen av hyresrätterna på Blockstensvägen och Sandstensvägen i Jordbro.
Klagomålen ökar kring renoveringen av hyresrätterna på Blockstensvägen och Sandstensvägen i Jordbro.
Synpunkterna på Graflunds renoveringar av lägenheterna på Blockstensvägen och Sandstensvägen ökar kraftigt, enligt Hyresgästföreningen.

– Ett av Graflunds anlitade bolag jobbar, och för liv, sju dagar i veckan, blockerar brandvägarna och kastar fimpar utanför balkongerna. Det är nästan uppemot 20 hyresgäster som klagat på dem, säger Tomas Lundström, ordförande i Hyresgästföreningen Haninge.
ANNONS

Graflunds förvärvade i fjol de kraftigt eftersatta lägenheterna från Patrizia. Flera av bostäderna har haft vattenskador som Patrizia aldrig åtgärdade. Graflunds satte efter köpet direkt igång med ett omfattande renoveringsprogram, på de kommande tio åren, för de nära 1 000 lägenheterna.

Men allt fler synpunkter kommer nu in från hyresgästerna på renoveringen.

Enligt hyresgästerna handlar det om en av Graflunds anlitade byggfirmor. Hyresgästföreningen har sedan tidigare fått in klagomål på firman på de renoveringsarbeten de gör i Brandbergen för Akelius räkning.

Hyresgästföreningen hade möte den gångna helgen på Blockstensvägen, och blev då varse situationen, berättar Tomas Lundström.

– Vi har börjat titta på någon typ av ersättning, på något sätt måste bolaget (Graflunds ren anm) kompensera hyresgästerna. Hyresgästerna här har maximal otur också eftersom det varit så mycket vattenskador i fastigheterna, det blir mycket lägenheter på en gång att jobba med, säger Tomas Lundström.

Graflunds regionchef Conny Alkelöw säger:

– Vi har tidigare haft uppe med byggaren om bilkörningen och blockeringen av brandgator, och vi tar allvarligt på detta när det är så pass mycket klagomål på en och samma byggfirma. Vi har nu bestämt att ha avstämningsmöte med lokala hyresgästföreningen vid Blockstensvägen och Sandstensvägen en gång i månaden.

Conny Alkelöw menar att byggfirman inte får arbeta sju dagar i veckan.

– Det står klart och tydligt i våra allmänna föreskrifter att vi inte jobbar söndagar. Och på lördagar ska det vara tyst arbete och likadant på morgnar. Vi vet att byggfirman brustit i det i åtminstone en lägenhet. Man har också använt trapphuset för att lägga material där, det blockerar också utryckningsvägen vilket det inte får göra.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.