Så ska hyresgästerna på Valla torg bli mer klimatsmarta

Kostnadsfria föreläsningar ska göra det lättare för hyresgästerna på Valla Torg i Årsta att leva klimatsmartare. Första temat var remake och den hållbara garderoben.

Renoveringen av Stockholmshems 60-tals hus vid Valla Torg i Årsta har präglats av hållbarhet och nya smarta lösningar mot ett miljövänligare boende. Ombyggnationen är en del EU-projektet GrowSmarter som ger Valla Torg chansen att ligga i framkant. Nu tar Stockholmshem nästa steg i samma riktning.

– Det är roligare och kanske mer effektivt att tipsa om vad du kan göra än att tala om vad du inte får göra, säger projektledaren Helena Jönsson i ett pressmeddelande.

Kostnadsfria föreläsningar

Vad man faktiskt kan göra kommer nu Stockholmshem berätta under åtta föreläsningstillfällen under året. Helena Jönsson, som är anställd genom EU-projektet GrowSmarter, kommer inspirera hyresgästerna till att leva ett klimatsmartare liv.

Redan nu är programmet för året spikat och hyresgästerna kommer att få lära sig mer om bland annat remake, klimatsmart resande och odling.