ANNONS

Hyresgästföreningen rasar mot ombildningarna

Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm.
Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen region Stockholm.
Hyresgästföreningen har över 10 000 medlemmar i de områden där det grönblåa styret i Stockholms stad ska satsa på att göra om hyresrätter till bostadsrätter.
– Många klarar inte ens sin nuvarande hyra, hur ska de kunna belåna sig? säger ordförande Simon Safari.
ANNONS

Med den grönblåa majoriteten i Stockholms stadshus har ombildning av hyresrätter blivit aktuellt igen. I dagsläget har allmännyttan omkring 72 000 hyresrätter i Stockholm varav 20 000 ska få erbjudande om att köpa loss sin lägenhet. Inte subventionerat – utan till marknadspriser.

– Det är förskräckligt och helt fel att grönblåa slaktar hyresrätter när det står 600 000 i bostadskön, säger Simon Safari,ordförande för Hyresgästföreningen i Stockholm.

Många har inte råd

I de ytterstadsdelar där ombildningen kommer att genomföras dominerar hyresrätterna bostadsbeståndet och Hyresgästföreningen har omkring 10-15 000 medlemmar som bor där.

– Många klarar inte ens sin nuvarande hyra, hur ska de kunna belåna sig? Med den ekonomi och de krav som råder nu är det högst olämpligt att skuldsätta sig och det drabbar i förlängningen både staden och landets ekonomi, säger Simon Safari.

Han tar samma exempel som oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S) och säger att det finns redan gott om bostadsrätter för den som vill köpa och frågar sig, om politikerna verkligen vill ha blandade områden, varför bygger man då inte hyresrätter där det är som mest bostadsrätter?

Finns för och nackdelar

Hyresgästföreningen kommer nu försöka nå ut till alla hyresgäster i de berörda områdena och informera och stötta.

– Vi står inte i vägen för någon, folk får själva bestämma hur de vill leva och bo, men vi har en skyldighet som organisation att informera om för- och nackdelar, säger Simon Safari.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.