ANNONS

Hyresgästföreningen kräver stopp för hyreshöjningar 2021

Genrebild på hyreshus som tillhör allmännyttan i Stockholms stad. Här hus som Stockholmshem har. Hus i Solberga, Älvsjö. Foto: Anna Z Ek Genre hyra, hyreshus, lägenheter, allmännyttan.
Hyresgästföreningen vill inte se några hyreshöjningar 2021 i Stockholmshem, Stadsholmen, Familjebostäder eller Svenska bostäder.
Coronakrisen slår hårt mot många stockholmares ekonomi. Nu kräver hyresgästföreningen att Stockholms politiker stoppar hyreshöjningar i kommunens bostadsbolag nästa år.
ANNONS

Hyregästföreningen vädjar till politikerna i Stockholms kommunstyrelse att stoppa hyreshöjningar i de allmännyttiga bostadsbolagen Stockholmshem, Stadsholmen, Familjebostäder och Svenska bostäder nästa år.

”Vet inte hur hyran ska klaras”

Många hyresgäster befinner sig i en situation som gör att de inte vet hur hyran skall klaras
framöver. För att mildra oron och kanske direkta problem av betalningskaraktär önskar vi att ni redan nu ger direktivet att det inte blir några hyreshöjningar för 2021”, skriver i Hyregästföreningen ordföranden i de fyra bostadsbolagen i ett öppet brev till politikerna.

De tror att ett sådant besked skulle kunna sporra privata fastighetsägare att följa efter.

Utsatta hyresgäster behöver betalningsfria månader

Hyresgästföreningen uppskattar att politikerna har uppmanat de allmännyttiga bostadsbolagen att låta bli att vräka hyresgäster som har svårt att betala hyran i coronakrisen och i stället ordna avbetalningsplaner. Men föreningen anser fler åtgärder behövs: de mest utsatta hyresgästerna skulle behöva betalningsfria månader.

”Ett viktigt samhällsansvar under och efter coronakrisen är att gynna Sveriges ekonomi genom att se till att hyresgästerna har köpkraft kvar sedan de betalat hyran”, skriver Hyresgästföreningen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.