ANNONS

Inga besked om privat hyreshöjning – förhandling avbruten

Bostadspriserna ökar i Stockholms län
Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Stockholm kommer inte överens – förhandlingarna har avbrutits. Foto: Most Photos
Hur mycket hyran kommer att ligga på för stockholmare som bor hos de privata fastighetsägarna är ännu oklart.
Fastighetsägarna Stockholm och Hyresgästföreningen kan inte komma överens – förhandlingarna har avbrutits.
ANNONS

I dagarna kom Stockholms tre kommunala bostadsbolag och Hyresgästföreningen överens om en hyreshöjning på 1,95 procent från 1 januari 2020. Men när det blev Fastighetsägarna Stockholms, som representerar de privata fastighetsägarna, tur att komma överens om nästa års hyreshöjning blev det svårare att komma överens. Förhandlingarna har nu avbrutits.

Långa förhandlingar

Hyresgästföreningens förslag var, även här, en hyreshöjning på 1,95 procent för de totalt 95 000 privata hyreslägenheterna som förhandlingen handlar om. De ville också att de lägenheter med hög hyra skulle få en mindre hyreshöjning och krävde bättre ordning på hissar, ventilation och radon. Men det var ingenting som Fastighetsägarna Stockholm kunde gå med på.

– Det har varit långa och tunga förhandlingar. Vi har sträckt oss så långt vi bara kunnat, men inte mött någon kompromissvilja i gengäld. Då är det svårt att komma överens, säger Kristoffer Burstedt, förhandlingsstrateg, Hyresgästföreningen region Stockholm i ett pressmeddelande.

Enskilda förhandlingar

Hyresgästföreningen kommer nu, likt tidigare år, fortsätta de årliga hyresförhandlingarna med respektive hyresvärd.