ANNONS

Anrika hyreshuset sålt: ”staden ska inte äga villor”

Dennis Wedin (M) har fattat beslut om att sälja Alphyddan.
Dennis Wedin (M).
Sedan 2012 har staden velat göra sig av med hyreshusen från 1800-talet i Äppelvikens hamn, mot de boendes vilja. Nu är köpet klart för ett av dem, Alphyddan, som säljs för över tio miljoner kronor.
– Stockholms stad ska inte äga villor, säger Dennis Wedin (M), bostads-och fastighetsborgarråd.
ANNONS

Under tisdagen fattades beslutet att sälja Alphyddan, villan på Äppelviksvägen 39, för 10,1 miljoner kronor på den öppna marknaden. Det var det högsta budet som kom in efter att huset legat på Hemnet.

– Stockholms stad ska inte äga villor och mitt fokus fortsätter att vara att renodla stadens fastighetsbestånd, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd efter beskedet. 

Alphyddan

Alphyddan på Äppelviksvägen 39, omfattar 768 kvm markareal och bostadshus. Fastigheten kallas Flyttblocket 7.

”Ingen har råd att köpa”

Hyreshusen Stora Sjövillan, Lilla Sjövillan, Alphyddan och Mangelbodsvillan från 1800-talet har omfattande renoveringsbehov och räknas inte som strategiskt viktiga för staden att äga. Därför ska de säljas dyrt, något som Lokaltidningen Mitt i tidigare har rapporterat om.

– Ingen normal person med ett hyreskontrakt har råd att köpa ett hus för den här summan, sa Madeleine Asp i en intervju efter att staden erbjudit henne och sambon Bengt att köpa det 64 kvadratmeter stora huset för 8,8 miljoner kronor.

Fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) är nöjd med att renoveringen av brandstationen på Kungsholmen nu kan komma igång.

Enligt Dennis Wedin (M), var det rätt att sälja.

Stockholmarnas skattepengar ska gå till de fastigheter inom staden som fyller ett strategiskt syfte, säger han. 

ANNONS

Uppgifter från fastighetskontoret visar att Mangelbodsvillan, Lilla Sjövillan och Stora Sjövillan, tillsammans med Alphyddan, har gjort att staden gått back med 882 000 kronor 2019.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.