ANNONS

Hyresrätter i Husby och Rinkeby ska ombildas

I Rinkeby är 95 procent av bostadsbeståndet hyresrätter.
I Rinkeby är 95 procent av bostadsbeståndet hyresrätter.
Tusentals hushåll i Stockholms ytterområden kommer få förfrågan om att ombilda från hyresrätt till bostadsrätt enligt den grönblåa majoriteten i Stockholms stadshus, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.
Nu är det klart att två av områdena är Husby och Rinkeby.
ANNONS

Totalt 20 000 hushåll kommer innan sommaren få erbjudande om att ombilda från hyresrätter till bostadsrätter, skriver SVT Nyheter Stockholm.

Det grönblåa styret vill att fler människor ska ha möjlighet att göra bostadskarriär och tror att detta är ett sätt att bryta segregationen.

Det handlar om ytterstadsdelsområdena Rinkeby, Grimsta, Husby, Hökarängen, Rågsved, Hässelby Gård, Fagersjö, Skärholmen, Bagarmossen, Västertorp och Sätra.

Här är de elva områdena i Stockholm där hyresrätter ska ombildas.

Inget krav

Minst 60 procent av bostadsbeståndet ska dock fortfarande utgöras av hyresrätter efter ombildningarna och andelen allmännyttiga hyresrätter ska vara större än andelen privata.

– Om intresset inte finns och om människor inte har den privatekonomiska möjligheten så kommer det heller inte bli några ombildningar, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd till SVT Nyheter Stockholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.