I dag väljs nya kommundirektören

Vem blir Värmdös nya kommundirektör? Under onsdag eftermiddag fattas beslutet, efter att Stellan Folkesson meddelade sin avgång i våras.
Vem blir Värmdös nya kommundirektör? Under onsdag eftermiddag fattas beslutet, efter att Stellan Folkesson meddelade sin avgång i våras.
I januari nästa år avslutar Stellan Folkessons sitt uppdrag som Värmdös kommundirektör. I dag, onsdag, bestämmer politikerna vem som tar över som Värmdös högsta chef.

I våras meddelade Stellan Folkesson att han avgår som Värmdös kommundirektör 31 januari 2017. Under sommaren och hösten har rekryteringsprocessen varit i full gång och i dag, onsdag, väljer Värmdös politiker en ny person till tjänsten.

Hemlighetsmakeriet under processen har varit stor. Men Värmdöborna vet vilken slags kandidat de vill se på posten. När Lokaltidningen Mitt i ställde frågan i våras blev svaren blandade, men fram kom en person med ödmjukt sinnelag, egna idéer och rötter i Värmdö.

Här här några av alla kommentarer: 

”För det första ska hen bo i Värmdö. Satsa på natur och kulturfrågor.”

”Bo i kommunen, kunna samarbeta med människor, nyfiken och stor vilja att föra vår kommun in i framtiden till att bli en attraktiv plats på kartan där många vill bo och verka med företag. Och där ungdomar vill stanna kvar (komma tillbaka till) En modern ”direktör” helt enkelt!”

”Ta en som kan räkna och som håller i våra pengar och inte slösar bort dem”

”Hoppas att det blir en person som bara reser med kollektivtrafiken. Framför allt hoppas jag att hen saknar privata kontaktnät så att hen har och får egna erfarenheter av kommunens organisation”

”Främst hoppas jag att det blir någon med ödmjukt sinnelag”

”Vi måste få in en kommundirektör som värnar om äldre och de som är i behov av stöd. Som bygger bostäder för alla och satsar på skolan”

”Det kunde inte skada med någon som har rötter här. Nya förslag behövs givetvis men det är viktigt att bevara vår unika historia”

Fakta

Detta är kommundirektörens roll

I kommundirektörens uppgift ingår att leda organisationen, följa upp och verka för en tydlig roll- och uppgiftsfördelning mellan förtroendevalda och tjänstemän.

Kommundirektören ska också ha en aktiv relation med näringslivet, länsstyrelse, statliga organ och andra kommuner och landsting i samverkamsformer.

I Värmdö är kommundirektören förvaltningschef och anställer samtliga sektorchefer.

 

Källa: Värmdö kommun