Min lokala hjälte

I helgen kan du kika in i ett Per-Albinhus

Per-Albinhusen på Ålstesgatan i Bromma
I helgen bjuds allmänheten in för visning av ett av Per-Albinhusen som en del av eventet Open House Stockholm.
I helgen anordnas "Open house Stockholm" för första gången. Ett event där allmänheten bjuds in i spännande byggnader runt om i Stockholm.
Ett av husen på listan ligger i Per-Albinkvarteret på Ålstensgatan.

De vita funkislådorna längs Ålstensgatan i Bromma har alltid varit hett eftertraktade, och förra årets såldes ett av husen för över nio miljoner.
Nu kan den som inte vill köpa, men som ändå är nyfiken på hur husen ser ut, ta sig en titt hemma hos en av ägarna.

Visningen är en del i eventet Open House Stockholm som går av stapeln nu i helgen.

– Stockholm är en snabbt växande stad med många arkitekturmässigt intressanta hus och byggnader, som allmänheten tyvärr sällan har tillgång till. Därför öppnar vi nu staden! Vi vill ge folk en chans att uppleva sin stad och all fantastisk arkitektur som finns här, och samtidigt se hur Stockholm utvecklas, säger Elisabeth Martin, ordförande i Open House Stockholm, i ett pressmeddelande.

Utöver huset på Ålstensgatan så kommer allmänheten få tillträde till omkring 50 byggnader och platser runt om i Stockholm. Några av platserna är DN-skrapan, den brittiska ambassadörens privatbostad i Diplomatstaden och Friends Arena.

Den som vill se huset på Ålstensgatan, eller någon av de andra platserna, måste anmäla sig i förväg på arrangörens hemsida.