I somras föddes lilla Enzo – mot alla odds

Den 3 juni i år föddes babyn som enligt mödravården inte fanns. Sanna ­Hedin fick ett missfall ­tidigt under graviditeten. Men det visade sig att hon väntade tvillingar och att en av dem klarat sig.

I slutet av förra året skrev Mitt i Lidingö Tidning om Lidingöborna Sanna Hedin och Pierre Hakizimana som fick missfall i vecka 13. Sanna fortsatte dock att känna sig gravid, hon testade positivt och gick upp i vikt.

Men varken på mödravårdcentralen där hon gick, eller hos sjukvårdsrådgivningen tyckte man att det fanns någon anledning för Sanna Hedin att söka vård.

– Jag tänkte att jag kanske är en av dem som så gärna vill vara gravid att jag har blivit skengravid, sa Sanna Hedin till Mitt i Lidingö Tidning då.

När hon till slut fick göra ett ultraljud såg hon en liten hand som vinkade på skärmen. Sanna och Pierre hade väntat tvillingar och att en av dem klarat sig. Och i somras föddes lille Enzo.

– Det känns lite overkligt att allt det här har hänt oss, som något man ser på film. Men vi lever i nuet och är så glada att historien fick ett lyckligt slut.

Hur ser du på allt som hände i dag?

– Jag tycker fortfarande att bemötandet vi fick från vården var under all kritik, men vi har lagt det här bakom oss. Och det positiva som kommit ut av det här är att fler vågar prata om missfall. Tyvärr är det fortfarande lite tabubelagt.

Paret har nyligen flyttat till södra Sverige på grund av jobb och Sanna Hedin är mammaledig med Enzo.

– Han är jättelugn och glad men han vill vara med där det händer grejer. Mest gillar han att plinka på vår keyboard så den har vi lagt på golvet, säger Sanna Hedin.