ANNONS

Ica bygger om – satsar på restaurangverksamhet

Ica i Sundbyberg utökar sin restaurangverksamhet.
Ica i Sundbyberg utökar sin restaurangverksamhet.
Snart kan du kombinera nytta med nöje när Ica Supermarket Sundbyberg i samband med ombyggnaden satsar på restaurangverksamhet. Något som enligt Ica-handlaren Mattias Crammer ligger helt rätt i tiden.
– Vi ser att folk äter mer och mer färdigmat och lagar mindre. Vi vill möta upp den stressade kunden i storstan.
ANNONS

Svårt att hinna med att både handla middagen och laga den? Snart kan du slå två flugor i en smäll när Ica Supermarket Sundbyberg öppnar restaurangverksamhet i butiken.

Det finns sedan tidigare en servering där kunderna kan avnjuta ett glas cava eller lite chark men i och med den pågående ombyggnaden slår butiken nu på stora trumman och utökar verksamheten ytterligare.

Just nu byggs en helt ny servering där du kommer kunna käka middag eller lunch i samband med att du handlar.

– Vi slår ihop baren med färdigmatsavdelningen och försöker få till en skön restaurangfeeling, säger Ica-handlaren Mattias Crammer.

Tar vara på matsvinnet

Förutom salladsbaren kommer all färdigmat gå att få varm och avnjutas direkt på plats. En satsning som Mattias Crammer anser ligger helt rätt i tiden.

– Vi ser att folk äter mer och mer färdigmat och lagar mindre. Vi vill möta upp den stressade kunden i storstan.

Icahandlaren Mattias Crammer storsatsar. Till höger Förvaltarens projektledare Andreas Finnman. Foto: Pressbild Förvaltaren/Beatrice Graalheim.

Icahandlaren Mattias Crammer storsatsar. Till höger Förvaltarens projektledare Andreas Finnman. Foto: Pressbild Förvaltaren/Beatrice Graalheim.

Dessutom satsas det mycket på att minska matsvinnet. Detta innebär en helgmeny som kan bjuda på allt från entrecote till oxfilé.

ANNONS

– Har vi kött som vi ser ska gå ut om en eller två dagar så tar köket hand om det. Vi är en utpräglad färskvarubutik och det blir alltid svinn, men nu har vi hittat ett sätt att faktiskt ta vara på det. Det blir win-win för alla.

Sumpans största folkölsavdelning

Hela butiken får sig just nu ett ansiktslyft. Planen är att sätta upp helt nya glasväggar som tillsammans med ny belysning ska skapa ett mer attraktivt utseende och utvecklingsmöjligheter för butiken.

– Det kommer bli en mer öppen butik. Hörnan ska alltså inte vara helt folierad utan man ska kunna se in i butiken, förklarar Andreas Finnman, projektledare hos Förvaltaren, vilka äger huset.

Runt vecka 49 förväntas allt vara på plats.

Då kommer även utbudet av öl att ha vuxit markant.

– Folk dricker inte öl för att bli fulla i dag, de gör det för att det är gott. Därför satsar vi på folköl. Sundbyberg har också blivit lite av ett hipsterområde och vi tänkte att vi gör något kul av det – vi bygger Sumpans största folkölsavdelning med över 140 olika sorter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.