Ica Tryffeln kan bli bostäder i stället

Ica Tryffeln i Gångsätra har stått tom i nästan ett år. Nu avslöjar fastighetsägaren att han väntar på svar från kommunen om att få bygga bostäder på marken.

Sedan konkursen i juni 2014 har butikslokalen stått tom och allt fler boende har reagerat. Nu har dessutom lokalen drabbats av vandalisering. Det är kommunen som äger marken, men fastighetsägare är Magnus Agrell som även driver Ica-butiken i Käppala.

– Jag har många som är intresserade av att driva olika typer av verksamheter i lokalerna. Men oavsett vad man ska driva för verksamhet är arrendetiden på två år alldeles för kort, säger han.

I detaljplanen står att det ska bedrivas handel i lokalerna och för att ändra i detaljplanen krävs ett kommunbeslut.

– Vi har haft idéer som inte stämmer överens med detaljplanen för byggnaden, men då måste detaljplanen ändras och det är inget som har gjorts ännu, säger Bengt Rehn, exploateringschef på kommunen.

Om Tryffeln kommer att öppna igen som mataffär är alltså ännu inte helt säkert. Och kanske kan det i stället bli bostäder på platsen.

– Jag skickade in ett förslag i juni om att få tillåtelse att bygga bostäder i stället. Det efterfrågas mycket och läget ger fantastiska förutsättningar, säger Magnus Agrell.

Boende i närheten har också klagat på att lokalen har vandaliserats, bland annat har rutor krossats vid dörren.

– Lokalen är helt utrensad, så det finns ingenting att ta. Jag vet inte än om byggnaden ens kommer att finnas kvar eller rivas, säger Magnus Agrell.

Fakta

Andra stängda verksamheter

Polis: Lokalpoliskontoret på Lidingö som började ingå i city vid januari 2015.

Villa Söderås: Resturang- och hotellverksamheten vid Villa Söderås på Lidingö stängdes vid årsskiftet 2013-2014 och såldes till de nya ägarna. Det är ännu oklart vilken verksamhet som ska ske i fastigheten.

Postombud: Viking spel & tobak Lidingö centrum, Tempo i Sticklinge och Ica i Näset.