Sätras Icahandlare gästpratar i Moderatpanel

ndreas Bylger, ägare av Ica Nära i Sätra.
Andreas Bylger, Icahandlare i Sätra.
På tisdag bjuder Stockholmsmoderaterna in Skärholmsborna till ett öppet möte. Gästtalare är Sätras Icahandlare Andreas Bylger.
– Det här är inget politiskt ställningstagande, säger han.

Andreas Bylger är inte rädd för att sticka ut hakan. Under året som gått har han skrivit öppna brev till lokalpolitiker, tryckt på politiker och tjänstemän och intervjuats i många medier. Hans ärende är ökad trygghet för handlare i utsatta förortscentrum, hans krav ordningsvakter och övervakningskameror i Sätra centrum.

På tisdag kväll sitter han i panelen när Stockholmsmoderaterna håller öppet möte i Skärholmen.

Du blev inbjuden och tackade ja. Varför?

– För att det är en chans att framföra en handlares synpunkter på lag och ordning. Jag som känner till de lokala förhållandena kan bidra med fakta när det gäller brottsligheten.

De två övriga i panelen är moderata politiker: oppositionsborgarrådet Anna König-Jerlmyr och Elisabeth Johnson, ordförande för Moderaterna i Skärholmen. På programmet står bland annat trygghetsfrågor, bostäder och företagsklimat.

Är det här ett politiskt ställningstagande?

– Nej, absolut inte. Jag har kontakt med politiker av alla färger. Nyligen hälsade miljöpartisten Mats Pertoft på i Sätra centrum. Han är vice ordförande i Justitieutskottet, och ville prata om lag och ordning. Det är ju valår, och många politiker fokuserar på de här frågorna.

Stockholmsmötet äger rum klockan 18.30–20 i Scandic Prince Philip på Oxholmsgränd 2 i Skärholmen. Alla är välkomna.