– Jag har tittat i alla år alltid velat söka, men jag har varit anställd och småbarnsmamma. Nu är jag egenföretagare och barnen är lite större. Så då gjorde jag det! säger Ida.

På måndag, den 14 oktober är det för 26:e gången säsongspremiär för dokusåpornas mamma: "Robinson". På en ö utses den bästa och mesta överlevaren.

De 21 deltagarna hinner knappt äntra stranden på El Nido i Filippinerna innan kampen för överlevnad börjar. För första gången någonsin startar tävlingen med tre lag – men programmet har som vanligt bara plats för två.

Ida Jensen Krogstad, trea från vänster i bakre raden, med sina lagkamrater på ön.

Ida Jensen Krogstad, trea från vänster i bakre raden, med sina lagkamrater på ön.

TV4

– Det blev en chock, verkligen! Jag hade funderat innan att tänk om jag är den där stackaren som inte ens får komma till ett lag, inte får vara på ön. Och nu skulle en tredjedel få åka hem direkt!.

Gillar choklad

Till vardags driver Ida och hennes kompanjon ett choklad- och konfektyrföretag med butiker i Solna och vid Karlaplan.

Det är Ida Jensen Krogstads vän, granne och kompanjon Cecilia Nordström som är "chokladtjejen" i företaget berättar hon. Ida jobbar med allt annat, marknadsföring till exempel, men även hon är med och gör choklad och står i butikerna.

Det är Ida Jensen Krogstads vän, granne och kompanjon Cecilia Nordström som är "chokladtjejen" i företaget berättar hon. Ida jobbar med allt annat, marknadsföring till exempel, men även hon är med och gör choklad och står i butikerna.

Tomas Stark

– Vi är grannar och började göra choklad hemma i köket under pandemin. Sedan startade vi företaget och nu har vi fem anställda, säger Ida.

Du jobbar omgiven av sötsaker. Hur var det att plötsligt inte ens kunna äta sig mätt?

– Det var otroligt snålt med mat, så en verklig kontrast mot det priviligierade livet här hemma. Jag hade nog haft en tanke att något får man väl att äta, men nej inget alls. Men kokos mättar mer än man tror. Kokos och sniglar.

Den senaste presentförpackningen i chokladbutiken, med tydlig inspirationskälla. De fyra smakerna är banan, havssalt, kokos och puffat ris. "Jag kan fortfarande äta kokos, men det är absolut inte det jag skulle välja först!" säger Ida Jensen Krogstad.

Den senaste presentförpackningen i chokladbutiken, med tydlig inspirationskälla. De fyra smakerna är banan, havssalt, kokos och puffat ris. "Jag kan fortfarande äta kokos, men det är absolut inte det jag skulle välja först!" säger Ida Jensen Krogstad.

Tomas Stark

Ändå var bristen på mat inte den största utmaningen tycker Ida.

– Nej, det sociala spelet var tuffare. Det är jätteviktigt för mig att bli omtyckt. Jag vet inte varför, det har alltid varit så. Men alla kan inte gå ihop med alla.

Förberedde dig på nåt speciellt sätt innan?

– Jag tränade på att göra upp eld, och jag körde träning på statiska grejer. Annars är jag ganska bra grundtränad. Jag springer fyra fem gånger i veckan och extraknäcker som löparcoach på Sats.

Hade du tänkt ut någon taktik i förväg?

– Man kan inte vara för stark på tävlingarna, då blir man utröstad med huvudet före. Det gäller att vara i en stor grupp, försöka glida med. Vissa personer … man är på olika planeter, men man måste ändå kunna leva under samma stjärnhimmel.

Känns det nervöst nu inför att programmet ska sändas?

– Jo, jag är skapligt nervös. Jag känner mig stolt över min resa, men man vet aldrig hur saker vinklas eller vad andra har sagt bakom ens rygg. Jag kanske är helt utan självinsikt ha ha! Så jag är pirrig och nervös. Jag har bjudit hem över 50 gäster på måndag.