ANNONS

Ida sjunger och skramlar i gallerian

Ida Wiklunds låtar har ofta en självbiografisk grund.
Ida Wiklunds låtar har ofta en självbiografisk grund.
ANNONS

I höst har artisten Ida Wiklund gjort succé i P3:s program ”Osignat”. Nu deltar hon i Sveriges Radios projekt Musikhjälpen. Den 17 december gör hon en gratiskonsert i Mall of Scandinavia för att samla in pengar.

Musikhjälpen pågår den 13-19 december och den arrangeras årligen för att samla in pengar till en humanitär katastrof. Insamlingen går i år till människor som flyr på grund av klimatrelaterade katastrofer.

26-åriga Ida Wiklund är en av flera artister som redan har börjat samla in pengar till Musikhjälpen. Hon har en digital insamlingsbössa som heter ”Idas hjältar”. Genom sitt deltagande har hon chans att via en jury bli uttagen till en omröstning där vinnaren får spela i Musikhjälpen på tv den 19 december.

Ida Wiklund hoppas få ett rejält tillskott till Musikhjälpen den 17 december då hon uppträder i Mall of Scandinavias restaurangdel.

– Vi ska stå mitt i restaurangstråket, men jag ska nog fånga publiken. Man får anpassa framträdandet till omgivningen, säger Ida Wiklund.

Med sig i gallerian har hon Julia Kommel på gitarr och Anders Berg på bas. Ida Wiklunds låt ”Mellan dröm och verklighet” toppade i höst under flera veckor Osignats lista som bygger på lyssnarnas röster. Under de senaste veckorna har den även spelats i andra SR-program.

– Det känns jättebra. Det är svårt som oetablerad artist att få sina låtar spelade på radio.

Musiken är sedan tidig ålder en central del i hennes liv. Hon har gått utbildningen Musikmakarna som syftar till att få fram låtskrivare. Ida Wiklund växte upp i Örbyhus mellan Gävle och Uppsala men bor numera i Råcksta.

– Det är lugnt i Råcksta och nära till vatten och grönområden. Det är också skönt att ha nära till Vällingby centrum.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.