ANNONS

Idag är det Hälsans dag i Farsta

Efter en solig nationaldag är det dags för dag två av Farsta festdagar: Hälsans dag, som firas i Farsta centrum.
ANNONS

Både Farsta-och Sverigefantaster fick sitt igår med nationalsång och Farstasång på Farsta gård. Idag är det hurtbullarnas tur. Hälsans dag firas på Farsta torg med diverse aktiviteter och uppvisningar. Här nedan är hela programmet, som pågår klockan 10-19:

Fakta

Gympa, lunchdisco och körsång

På stora scenen:

10.00 Qigong

Kom och prova Qigong med Tubens seniorverksamhet! Qigong är en metod från traditionell kinesisk medicin. Genom avslappning, andning, koncentration och naturliga rörelser tillförs livsenergi (qi) till kroppen och hjärtat. Inga förkunskaper krävs. För alla åldrar.

11.00 Gympa

Var med på ett gympapass tillsammans med Tubens seniorverksamhet! Glädje, värme och gemenskap är några av ledorden. Alla åldrar är välkomna att vara med.

12.00 Lunchdisco!

Kom ut och mingla, köp en lättare lunch och dansa tillsammans.

13.00 Körsång

Forskning visar på att körsång är rena hälskuren. Lyssna, njut och inspireras när elever i åk 4 och 5 på Adolf Fredriks musikklasser uppträder!

15.00 Upptäck Farstas idrottsföreningar!

Är du nyinflyttad i Farsta och vill veta mer om våra aktiva idrottsföreningar? Kom och lyssna när några av dem presenterar sig från Stora scen. De berättar mer om vilka de är och vad de gör. Ställ gärna frågor!

16.00 Gympa med Farsta sim & idrottshall

Multi senior, cirka 15 minuter. Vi tränar funktionell styrka, kondition, stabilitet och spänst! Zumba, cirka 15 minuter. Kom och prova på latinska rytmer!

17.00 Prisutdelning

Pris delas ut till två juniorer och en idrottsförening som gjort något utmärkande i sin förening. Kom och ge en applåd våra fantastiska ungdomar som engagerar sig på sin fritid så att barn och unga i Farsta får en rolig, meningsfull och sportig fritid!

17.30 Grillning & underhållning

Att äta gott och umgås tillsammans är mångas sätt att hitta lugnet och må bra! Köp något att grilla i Majas café och njut av underhållning från scen. Men vilka som intar scen, det blir en överraskning!

På torget

12.00-17.00 Uppvisning och prova på parkour

Lokala idrottsföreningar visar upp och berättar om sina idrotter på torget. Passa på att ställa frågor och lär dig mer! Farsta sim & idrottshall har en så kallad air-track på plats, där du som är mellan 8-12 år kan prova på parkour.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.