ANNONS

Idag tar cyklarna över stan

Cyklister på S:t Eriksbron.
Cyklister på S:t Eriksbron från tidigare cykelkarneval.
Idag är det inte läge att ta bilen till stan - men däremot cykeln! Det är nämligen cykelkarneval, och den går genom city, Kungsholmen och Vasastan med en del påverkan på trafiken.
ANNONS

För sjätte året i rad arrangerar Naturskyddsföreningen en cykelkarneval i Stockholm, som en del av European Mobility Week, som är en kampanj för hållbara transportmedel i stadsmiljö.

På Norrbro, som stängs av för biltrafik mellan 10 och 18, pågår diverse evenemang med cykelanknytning från klockan 11 och framåt. Cykelmekaniker hjälper till med reparationer, en barncykelbana ska finnas på plats, liksom en ”svänga-fel-cykel” och andra udda cykelmodeller. På en scen uppträder diverse artister, bland annat bandet Bicycle Beat.

Klockan 14 rullar så cykelkarnevalen igång från Norrbro. Karnevalståget kommer att gå via Kungsträdgården och vidare på bland annat Kungsgatan, Fleminggatan, Odengatan och Sveavägen innan det kommer tillbaka till Norrbro. Tidigare år har mellan 700 och 1000 cyklister deltagit, och arrangörerna hoppas på rekord i år.

SL-bussarna 1, 57 och 75 kommer att påverkas med bland annat indragna hållplatser under karnevalståget.