ANNONS

Idrottens dag ska ge ny syn på träning och tävling

Idrottens dag
Så såg det ut på Idrottens dag på Farsta IP förra året.
Under onsdagen anordnas Idrottens dag på Farsta Idrottsplats. 2000 mellanstadie- och högstadieelever från Söderorts alla skolor kommer att pröva på över 30 idrotter.
ANNONS

Det är inte de traditonella sporterna som står i fokus på Idrottens dag.

– Huvudsyftet är att visa upp en ny syn på träning och tävling. Barnen kommer att få testa på massa olika idrotter, men inte de klassiska. I stället för ishockey har vi skridskodisco och i stället för fotboll är det gåfotboll. Sedan har vi lite modernare sporter som skate och parkour, säger Magnus Mårtensson, projektledare.

35 föreningar deltar

Idrottens dag är ett nationellt koncept som i år arrangeras på 31 orter i Sverige. I dag på Farsta Idrottsplats deltar 35 föreningar från hela Söderort. Förberedelserna pågick för fullt under gårdagen.

– Vi håller på att bygga en scen och vi bygger upp en stor rörelsebana. Vi hoppas på en fantastiskt rolig dag med mycket barn. Framförallt hoppas vi kunna visa upp andra sätt att idrotta, säger Magnus Mårtensson.

Förra året fick ni besök av bland andra Prins Daniel och Carolina Klüft. Har ni bjudit in några kända ansikten även i år?

– Nej, vi har fokuserat på att göra det bra för barnen. Carolina Klüft kommer hit, men det är som representant för organisationen Generation Pep.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.