Idrottsförening backar om alkohol på fest

Först skulle idrottsföreningen sälja alkohol på föreningsfesten. Nu backar de.
Först skulle idrottsföreningen sälja alkohol på föreningsfesten. Nu backar de.
Djurö-Vindö IF:s beslut att sälja alkohol på 80-årsjubileet på lördag orsakade het debatt.

Nu tvingas idrottsföreningen backa.

– Vi kör alkoholfritt, säger Per Lejoneke, styrelseordförande.

Lokaltidningen Mitt i skrev tidigare i veckan om idrottsföreningen http://mitti.se/trots-strikt-policy-idrottsforening-saljer-alkohol-pa-fest/?tag=varmdo ”>Djurö-Vindö IF:s 80-årsfest som äger rum på lördag. Till den ville styrelsen att medlemmarna skulle kunna ta sig ett glas vin eller öl till maten och röstade igenom förslaget – trots en strikt alkoholpolicy.

Beslutet fick medlemmar att höra av sig till Mitt i och efter artikeln har många tyckt till om saken på Facebook. Där anser en del att det inte skadar med lite alkohol på festen, medan tycker att alkohol och föreningsliv inte hör ihop.

Men styrelsen håller inte med.

– Det ska finnas möjlighet för den som vill att köpa öl eller vin till maten. Det är inte mer än så. Det är ingen krökarfest, det är en familjefest, sa Per Lejoneke, styrelseordförande i en intervju i måndags.

Nu tvingas styrelsen dock att backa gällande alkoholförsäljningen, efter ett samtal från Värmdö kommun.

– Kommunens tjänsteman ringde för att upplysa oss om att vår inbjudan var för bred för att ses som ett slutet sällskap. Så det var till att välja mellan att utesluta hälften av alla 160 anmälda eller att bara köra alkoholfritt. Så vi kör alkoholfritt, säger han.