ANNONS

Nu har idrottshallen vid Torsviks skola börjat byggas

Amelie Tarschys Ingre (L) och Filip Svanberg (M), lyssnar när rektor Sara Carlsson förklarar för eleverna på Torsviks skola om bygget.
Amelie Tarschys Ingre (L) och Filip Svanberg (M), lyssnar när rektor Sara Carlsson förklarar för eleverna på Torsviks skola om bygget.
På måndagsmorgonen togs första spadtaget till den nya idrottshallen som ska byggas vid Torsviks skola.
– Om ett år ska hallen som ni kommer att ha så mycket kul i vara klar, sade Amelie Tarschys Ingre till skolbarnen när byggstarten firades med piggelin.
ANNONS

Bara några sekunder efter att första spadtaget togs till den nya idrotshallen vid Torsviks skola rullade väntande grävskopor in och började riva stängslen till grusplanen som ska bort och skärma av byggområdet.

Firade med isglass

Om ett år ska den nya idrottshallen stå klar. Vid en ceremoni på måndagsmorgonen firade elever och lärare byggstarten med piggelin och trumpetfanfar av läraren Göran Melin.

Beslut: Fullstor idrottshall byggs i Torsvik

– Ni får ha tålamod under byggtiden, sade rektor Sara Carlsson.

Hon berättade också att sprängningar som ska göras i berget främst görs på sportlovet. Behövs det sprängas mer får eleverna tillfälligt flytta ut ut några klassrum.

– Men snart står idrottshallen klar som vi ska ha så mycket kul i, sade Amelie Tarschys Ingre (L), utbildningsnämndens ordförande.

Kostar 69 miljoner kronor

Idrottshallen är ett stort projekt för staden. Den fullstora idrottshallen kommer att kosta 69 miljoner kronor att bygga.

– Ett riktigt roligt beslut att fatta, säger Amelie Tarschys Ingre, efter som hon menar att hallen både är behövd och väldigt efterlängtad.

ANNONS

Ska användas av föreningslivet

Hallen ska utnyttjas såväl av skolan som av föreningslivet.

– Skoltiden är ju viktig. Men det är fritiden också, eller hur, sade kultur- och fritidsnämndens ordförande Filip Svanberg (M) och fick stort ja och av eleverna.

ANNONS