Idrottsklubb varnar för tulpanbedragare

Tulpanförsäljaren knackade dörr och påstod att han samlade in pengar till Sollentuna Fotboll.

Mannen hade dock hittat på allt, och nu varnar klubben för bedragaren.

En tulpanförsäljare har knackat dörr i Sollentuna under falska förespeglingar. Med en hink prydligt inplastade buketter i handen har han presenterat sig som medlem i Sollentuna FK.

För 60 kronor har han erbjudit en bukett, och för två har man fått betala en hundralapp.

– Det är en ung kille, strax över 20 år gammal. Han är ute i tulpantider som jul och nyår och säger att han samlar in pengar för att klubben ska åka till Italien och spela fotboll, berättar Rune Larsson i Häggvik.

Han berättar för Lokaltidningen Mitt i att han köpt blommor av den unge mannen ett antal gånger, men att han därefter bestämde sig för att kolla upp hans historia.

– Jag ringde till Sollentuna FK:s kansli, men de sa att de inte hade någon resa till Italien på gång.

När Lokaltidningen Mitt i når Peter Zacke, styrelseordförande i Sollentuna FK, berättar han att han av en slump kommit i kontakt med historien om den falske tulpanförsäljaren.

– Min mamma fick besök av en tulpanförsäljare med samma historia i helgen, men hon tyckte det lät skumt och köpte inte av honom.

Peter Zacke är bestört över det misstänkta bedrägeriet.

– Det är oerhört beklagligt att någon missbrukar vårt namn, det kan göra det svårare för de som är ute i den goda sakens syfte.

Nu kan det bli aktuellt med nya rutiner i samband med klubbens försäljning.

– Vi kommer att ta upp den här frågan i klubben. Det kan bli så att man får identifiera sig på något sätt när man är ute och säljer för Sollentuna FK:s räkning.

Peter Zacke understryker att eventuella bedrägerier dock står för en mycket liten del av dörrförsäljningen i Sollentuna FK:s namn.

– Vi är ute mycket och säljer, det är en viktig inkomstkälla för lagen inför cuper. Men våra killar är oftast i 14-15-årsåldern. Det vore väldigt olyckligt om detta leder till att folk blir mindre benägna att stödja oss genom att köpa.

Klubbchefen Micke Torstensson uppmanar alla som har frågor om dörrförsäljare från Sollentuna FK att kontakta klubbens kansli.

– Vi har folk där på dagarna som kan hjälpa till att kontrollera om det är något man är tveksam till. Det händer varje år att folk ringer och frågar om dörrförsäljare.

Det är oerhört beklagligt att någon missbrukar vårt namn.Peter Zacke, ordförande Sollentuna FK