Ifvarsson (L) tar över efter Wittbom

Kommunalrådet Eva Wittbom (L) ska lämna Täbypolitiken. Nu är det klart att Camilla Ifvarsson kliver in i stället. Formellt tar hon över efter beslut i nästa kommunfullmäktige i februari.

Mitt i Täby har tidigare berättat att Liberalernas kommunalråd Eva Wittbom tänker lämna politiken. Hon behöver i stället lägga all sin energi i jobbet på Stockholms universitet, har hon meddelat.

Partiet har nu utsett en efterträdare. I onsdags kväll enades Liberalerna i Täby om att Camilla Ifvarsson tar över som kommunalråd på 50 procent.

– Det ska bli väldigt spännande och en stor utmaning, säger hon.

Camilla Ifvarsson bor i Byle och arbetar i dag som internrevisionschef på KTH. Hon kommer att fortsätta som ordförande i barn- och grundskolenämnden och har även kvar sin plats i kommunstyrelsen.

Hon ser flera frågor som hon nu kommer att vilja jobba mer med. Bland annat nämner hon arbetet med att på ett bra sätt hjälpa och integrera de flyktingar som kommer till Täby. Hans Ahlgren blir ny gruppledare och tar över uppdraget som vice ordförande i kommunstyrelsen efter Eva Wittbom.