Högg ihjäl man på basketplan – får 15 års fängelse

Den misstänkte mannen tros ha snattat en tröja i Tensta efter mordet.
Den misstänkte mannen tros ha snattat en tröja i Tensta efter mordet.
Den 24-årige mannen hade stämt träff med två män på en basketplan i Husby. Där högg han kallblodigt ihjäl en av dem. I dag dömdes han till 15 års fängelse och livstids utvisning.
– Den avlidne mannen utsattes för ett stort övervåld, säger utredningsledaren Roger Johnson.

24-åringen skulle träffa de två männen på en basketplan i Husby i juli.

På sig hade 24-åringen flera knivar och det dröjde inte länge förrän han huggit ihjäl en av männen, och försökt döda den andra som dock sprang från basketplanen.

Snattade efter mordet

Mannen greps dagen efter – sedan han snattat i en butik i i Linköping.

Under mordutredningen har även ett grovt narkotikabrott uppdagats som gäller gäller hanteringen av 18 kilo hasch, och där tre kilo av dessa har hittats och beslagtagits.

Varför mannen gick till attack mot männen är en gåta för polisen, men åklagaren menar att han hade förberett delar av attacken.

Själv har han hävdat nödvärn, men ingen av de andra männen var beväpnade.

– I ärendet utsattes den avlidne mannen för ett stort övervåld och vi kunde tidigt spåra en misstänkt. En stor resurs har använts i utredningsarbetet som vidgades efter hand till att också omfatta narkotikabrott, säger Roger Johnsson, ansvarig utredningsledare till Polisens hemsida.

Övervakningsbilder hjälpte

En andra person i samma utredning, döms även för grovt narkotikabrott och till fängelse i ett år och tre månader samt utvisning.

– I utredningen ser vi att de övervakningskameror som numer finns i Järvaområdet har varit till stor hjälp, säger Roger Johnsson.