IK Tellus föll i direkt avgörande match – missar elitserien i bandy

Inget elitseriespel. IK Tellus vann mot Kalix i söndags (bilden tagen efter segern) men fick alltså stryk med 2-5 i lördagens direkt avgörande möte med Gripen.
Inget elitseriespel. IK Tellus vann mot Kalix i söndags (bilden tagen efter segern) men fick alltså stryk med 2-5 i lördagens direkt avgörande möte med Gripen.
IK Tellus missar elitserien i bandy.

Laget föll – återigen – mot elitserielaget Gripen i lördagens direkt avgörande match.

Nu är kvalserien – och sannsagan – över.

Kvartersklubben från Midsommarkransen, som spelar hemmamatcherna på Zinkensdamms IP, var alltså på lördagen nära att fullborda bedriften att gå upp i elitserien.

Vinst mot Gripen Trollhättan BK på lördagen och Tellus hade varit klara för högsta serien – och fått spela derbyn mot Hammarby nästa säsong.

Men det blev förlust för Tellus – och därmed ingen elitserien till hösten för Stockholmslaget.

– Vi föll med flaggan i topp, men Gripen var det bättre laget, ingen tvekan. De har en spetsspelare i Tony Eklind (tre mål i matchen) och det var en stor skillnad lagen emellan i dag, säger Peder Björk i IK Tellus.

Men laget är jättenöjda med säsongen, menar han.

– Det har varit lite turbulens i laget på slutet, men vi har ändå svetsat ihop oss som lag, säger Peder Björk.

Kan IK Tellus nosa på elitserien även nästa säsong?

– Några spelare slutar väl, men vi hoppas att Stockholm fortsätter vara en sådan tillväxtstad att stan drar till sig folk och arbetsplatser. Vi hoppas på några nyförvärv, men sedan är det svårt att träna under sena hösten i Stockholm när det är snöblandat regn ute. Vi har ju ingen hall, säger Peder Björk.

Precis som i första matchen mot Gripen (förlust hemma med 4-11) var elitserielaget från Trollhättan för tunga för Tellus. Efter en timmes spel stod det 4-0 till hemmalaget och det slutade till sist 5-2 till Gripen (2-0 i halvtid). Hemmalaget vann dessutom hörnstatistiken med förkrossande 12-1.

Matchen spelades inför storpublik med kvalseriemått mätt – 1 310 personer hade hittat till Slättbergsbanan i Trollhättan.