Ikano krävde 16 000 för skada i parketten – 1,5 år efter flytten

En kvinna fick sin lägenhet i Hagsätra besiktad och godkänd när hon flyttade därifrån i december 2014. I I juni i år kom ett krav från Ikano att hon skulle betala 16 000 kronor för en skada i parkettgolvet, skriver tidningen Hem & Hyra.

En kvinna krävdes felaktigt på 16 000 kronor för en skada i parketten långt efter att hon flyttat, skriver tidningen Hem & Hyra.

Kvinnan flyttade från sin lägenhet i Hagsätra i december 2014. Den nya hyresgästen flyttade in samma dag. I juni i år – 1,5 år senare – damp det ner ett krav från fastighetsägaren Ikano i brevlådan. Kvinnan anses ha skadat parketten och uppmanas att betala reparationen på 16 000 kronor. När kvinnan hänvisade till den godkända besiktningen svarade Ikano att det kan ha legat en matta på golvet eller att skadan uppkommit vid flytten. Ikano bifogade ett bildbevis på skadan och bilden uppgavs vara tagen direkt efter flytten. Bildens filinformation visade dock att bilden var tagen i mars i år. När detta kom fram drog Ikano bostad tillbaka hela kravet.

Ikano Bostads fastighetschef Christian Mariager beklagar att räkningen skickades ut.

– Det blev inte bra. Det hade gått för lång tid. Det ska inte gå till så. Vi hade en dialog, vi drog tillbaka och det var ett klokt beslut, säger han till tidningen Hem och Hyra.