Ikea öppnar i Danderyd

Ikea vid Kungens kurva.
Ikea vid Kungens kurva.
Ikea ska öppna en utlämningsbutik i Danderyd. Det blir den första utlämningsbutiken i Sverige. Det meddelade företaget i ett pressmeddelande i dag.

Det har länge ryktats om att det ska öppna ett Ikea i norrort. Nu blir de som frågat efter varuhuset bönhörda, i alla fall delvis. Ikea har beslutat att öppna en avdelning av sitt format Service and pick up i Enebyängens handelsplats i Danderyd. Det blir första gången formatet öppnar i Sverige.

Butiken kommer att vara ungefär en tjugondel så stor som ett fullskaligt Ikea-varuhus. I den kommer kunder att kunna beställa och hämta produkter från Ikeas hemsida. Några produkter kommer även att ställas ut och säljas direkt i butiken.

– Vi ser det som en förlängd arm av vår e-handel och en komplettering till vårt varuhus. Vi kommer att ha personal på plats som kan ge råd om heminredning, och man kommer även att kunna fika där, säger Niclas Silversved, varuhuschef på Ikea Barkarby.

Tanken är att butiken ska öppna under sommaren. När är inte bestämt, men enligt Niclas Silversved blir det senast i juli.

Vad öppnandet av den nya butiken innebär för möjligheterna att öppna ett fullskaligt varuhus är än så länge oklart.

– Vi tittar på massa möjligheter för att nå ut till fler människor i Stockholm, det här är ett sätt att göra det, men vi tittar hela tiden på nya sätt, säger Niclas Silversved.