ANNONS

Ilska efter beslut att stänga Debaser

Liberalerna och Debasers VD är upprörda över fastighetsnämndens beslut att rockklubben måste flytta från Medborgarplatsen.

Nu står hoppet till kulturnämnden, enligt Liberalerna.
ANNONS

Fastighetsnämnden röstade på tisdagen igenom planerna för Medborgarhuset, som bland annat innebär att musikscenen och rockklubben Debaser inte får vara kvar.

Liberalerna är kritiska till beslutet.

– Enligt Jan Valeskog tycks livemusik vara för bullrigt för att överhuvudtaget få finnas i innerstaden. Det är en inställning som gör Stockholm till en gråare och tristare stad. Vi liberaler vill istället slå vakt om de få fungerande konsertlokaler vi har i innerstaden, säger Richard Bengtsson (L), vice ordförande i fastighetsnämnden i ett pressmeddelande.

Även Debasers VD och grundare, Annelie Telford, tycker att beslutet att rockklubben måste flytta är fel.

”Att vi tackar ja till en restauranglokal när det är allt som återstår att tacka ja till gör det inte mindre upprörande att ni tar vår konsertlokal ifrån oss. Tar du bort vår konsertverksamhet från oss tar du bort en stor del av vår kärnverksamhet.” skriver hon på Debasers hemsida.

Nästa tisdag, den 9 februari, ska även kulturnämnden fatta beslut om Medborgarhusets framtid. Liberalerna vill att kultur- och stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) röstar för att Debaser får vara kvar i Medborgarhuset.

– Roger Mogert kan fortfarande välja att sätta ner foten. Vill han ha ett levande nöjesliv också i centrala innerstaden eller är det Socialdemokraternas linje att livemusik inte får plats innanför tullarna? Nu är det upp till bevis, säger Rasmus Jonlund (L), vice ordförande i kulturnämnden i pressmeddelandet.

Tidigare artiklar om Debasers flytt kan du läsa här. Namnlistor och tidigare protester mot beslutet kan du läsa här. Jan Valeskogs (S) motivering till att stänga rockklubben kan du läsa här.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.