ANNONS

Ilska om bantad kvällstrafik

Kraftig ilska var reaktionen när Mitt i:s nyhet om Arrivas planer på skrotad tågtrafik till Kårsta kvällstid släpptes.
ANNONS

Arriva backade bara någon timme efter att Mitt i släppte nyheten om att företaget ville lägga ner Roslagsbanans tågtrafik kvällstid sträckan Ormsta Kårsta och på Näsbyparkslinjen.

– Vi kommer inte att gå vidare med det här. Kvällstågen blir kvar, säger Tomas Hedenius, kommunikationsdirektör på Arriva i onsdags.

Han utesluter dock inte att planerna kan dammas av senare.

Många berörda resenärer är också oroliga för sämre kollektivtrafik norr om Ormsta.

”… ännu är det inte över. Arriva har tydligen inte övergivit tanken helt!”, skriver en person som reagerat på nyheten i sociala medier.

Det var på onsdagseftermiddagen som Mitt i kunde avslöja Arrivas planerade nedskärning på Roslagsbanan. Enligt ett förslag som lämnats in till Trafikförvaltningen var tanken att helt lägga ner tågtrafiken efter åtta på kvällen på två linjer, Näsbyparkslinjen och sträckan mellan Ormsta och Kårsta och ersätta den med buss.

Anledningen skulle vara att de båda sträckningarna har för få resenärer för att skapa lönsamhet åt Arriva.

Resenärerna reagerade direkt. Med den senaste avstängningen av Roslagsbanan i färskt minne kändes bussar till Kårsta inte som ett lockande alternativ.

”Har dom inte lärt sig något … att man inte kan ha bussar ute i skogen på vintern i huvudet taget. Det är knappt att det går att hantera bilar ens”, skriver en ytterligare person i sociala medier.

ANNONS

”…ännu är det inte över.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.