ANNONS

Ilska över byggen i Vattentornsparken

Här, där Villa Skoga i centrala Kungsängen står idag, vill Upplands-Brohus bygga ett höghus.
Här, där Villa Skoga i centrala Kungsängen står idag, vill Upplands-Brohus bygga ett höghus.
I förra veckan skrev lokaltidningen Mitt i om Upplands-Brohus förslag att bygga höghus i Vattentornsparken. Nu reagerar många boende i närheten.
ANNONS

Många boende på Bergvägen är arga över kommunens planer på att bygga i Vattentornsparken.

– Jag förstår att det behövs fler bostäder men man borde tänka över var man ska placera dem och inte förstöra den miljö som finns på Bergvägen, säger Mikael Norlin som bor på Bergvägen.

En annan person skriver: ”För dagisbarn och för personer som inte är joggande motionärer är Vattentornsskogen en lunga i centrum som är absolut nödvändig för en välmående stadsmiljö.” Han tycker att parken – i stället för att bebyggas med fler hus – borde utvecklas så att även rullstolsburna kan ta del av skogen. ”Varför inte en fiskdamm och lek och träningsutrustning tillverkat i trä istället för höghus som tar bort all framtida möjlighet att skapa en underbar miljö för trivsel, välmående och hälsa?” skriver han.

Många är också förbannande över att de boende inte har fått uttala sig om byggena i ett tidigare skede.

Enligt förslaget, som det kommunägda fastighetsbolaget Upplands-Brohus lämnat in, kan Vattentornsparken bebyggas med tre till fem höghus med upp till 295 lägenheter. I det första förslaget är husen så höga som 14 våningar. För de boende är detta ”omvälvande förändringar” skriver en boende. Många är också arga över att de inte har fått information om planerna tidigare. ”Informationen kom inte direkt från er, utan genom ett reportage som lokaltidningen genomförde. Tyvärr kan vi med facit i hand konstatera att det inte är första gången som viktig information kommer i sista stund” skriver en man i ett brev till Upplands-Brohus.

Tore Olsson, vd i Upplands-Brohus, har tidigare sagt till lokaltidningen att det ”är en idé som vi lämnat in. Nu är det upp till kommunen att besluta om det är intressant.”

Att bygga hus i parken är sedan tidigare en känslig fråga. När frågan togs upp 2010 ställde sig Miljöpartiet tveksamma till exploatering. Bygg en lekpark för barn, tyckte partiet. Området måste förbli naturmark sa Friluftsfrämjandet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.