ANNONS

Ilska över p-regler vid Spånga IP

Benny Horndahl på parkeringen vid Spånga IP med de kritiserade reglerna.
Benny Horndahl på parkeringen vid Spånga IP med de kritiserade reglerna.
Parkeringsreglerna vid Spånga IP har lett till irritation, ilska och en hel del böter för många av dem som tränar där.
– Vi som kör lätt lastbil och kommer direkt får jobbet får inte längre parkera vid idrottsplatsen Det är inte rimligt och vi känner oss överkörda av kommunen, säger Benny Horndahl, tränare för Spånga Hockey, pojkar -06.
ANNONS

Det är en blå skylt med innebörden att parkeringen är reserverad för personbilar som ställer till det för tränare, spelare och föräldrar som behöver parkera i samband med träningar och matcher vid Spånga IP. Många av dem är hantverkare, kör budbil eller har andra jobb som kräver att de kör bilar som klassas som lätt lastbil.

– Jag har ju bara den här bilen, och förmånsbeskattas för att jag ska kunna använda den på kvällar och helger. Men nu får jag inte stå här, utan blir tvungen att leta p-plats långt härifrån och släpa på hockeytrunkar och utrustning. Eller så chansar man, står där ändå och riskerar böter. Det blir rena kalaset för parkeringsbolaget.

Problem med husvagnar

Enligt Benny Horndahl är det oftast fullparkerat längs med gatan, och i värsta fall kan man tvingas ställa bilen ända borta i Bromsten.

Den impopulära skylten. Foto: Privat

Orsaken till att man satt upp personbilsskylten är problem med att bland annat husvagnar och husbilar ställts upp där och tagit mycket plats, säger Torbjörn Falksund på Stockholm Parkering.

– Det var ett önskemål från Spånga IP och idrottsförvaltningen och vi införde det här för ett antal år sedan. Men det är ju inte meningen att de ska få sådana här konsekvenser, säger han.

Kan man inte lösa problemet genom att tidsbegränsa parkeringen, exempelvis till fyra timmar?

– En tidsbegränsning är definitivt möjlig, det har vi på andra parkeringar. Men tyvärr är det alltid någon som kommer i kläm.

ANNONS

Torbjörn Falksund lovar dock att ta upp saken med idrottsförvaltningen.

– Jag ska ta en dialog med dem så får vi se om det går att hitta en lösning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.