ANNONS

Nu är det dags att söka till gymnasiet

järfälla gymnasium
Järfälla gymnasium har 359 sökbara platser och 13 platser till gymnasiesärskolan.
Över tusen elever i Järfälla väntas söka till gymnasieskolan i år. Förra året var sökandet ovanligt högt till de yrkesförberedande programmen i Järfälla.
ANNONS

1209 folkbokförda elever i Järfälla sökte förra året till gymnasieskolan, varav mer än hälften till skolor utanför kommunen.

–De studieförberedande programmen i Järfälla är fortsatt populära. Men antalet sökande till de yrkesförberedande programmen ökade, säger Maja Jansson, antagningsansvarig beslutsfattare för Järfälla kommun.

Programmet Vård och Omsorg och Barn- och fritidsprogrammet på Didaktus Gymnasium hade så högt söktryck att skolan var tvungen att utöka sina lokaler.

– Vi tog in 180 elever till skillnad mot 100 och vi väntar samma söktryck i år, säger Pia Johansson, rektor på Didaktus Gymnasium.

Varför söker fler till yrkesförberedande programmen nu?

– Delvis är det många som tror att det är lätta program, vilket kan vara svårt när de märker att det inte stämmer. Delvis är många intresserade av att jobba inom dessa områden. Det finns ett stort samhällsbehov av den arbetskraften, säger hon.

Teknikprogrammet får ett fjärde år

Nytt för i år på Järfälla gymnasium är att man har möjlighet att gå ett fjärde år på Teknikprogrammet. För att möta upp det har skolan bantat Teknikprogrammet från fyra inriktningar till två. Det fjärde året har inriktning på samhällsbyggande och produktion.

– Det är för att ännu mer klä på eleverna för en yrkeskarriär. Med ett fjärde år kan man gå ut och jobba och inte behöva hamna längst ner i organisationen, säger Maja Jansson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.