ANNONS

Imorgon öppnar Svedenbadet och Huvudstabadet

Svedenbadet och Huvudstabadet.
Svedenbadet och Huvudstabadet.
Sisten i är en rutten sill!
Tänk vilket sammanträffande – lagom till att brakvärmen kom öppnar Solnas utomhusbad för säsongen imorgon.

ANNONS

Som vi har väntat och väntat. Men nu är den äntligen här – värmen! Och som en lyckoslump slår också Solnas två utomhusbad, Svedenbadet och Huvudstabdet, upp portarna.

– Vi öppnar klockan 9 imorgon lördag. Det händer inget särskilt vill jag påstå, utan det är en helt vanligt öppning, säger Tomas Sjöström, platschef på BeFair som är nya entreprenörer för säsongen.

Några små förändringar väntar dock denna sommar. Svedenbadet får nya öppettider och har öppet 9-19 varje dag. På Huvudstabadet är det öppet för bad och simning kl. 7-19 vardagar och 9-19 på helger. Bägge baden är stängda på midsommarafton och midsommardagen.

Förra året fick ni kritik för att ni stängde precis när sensommarvärmen slog till?

– Det är två sidor av ett mynt det där. I mitten av augusti är då badandet faller, då skolan börjar och folk ska jobba. Är det dåligt väder undrar folk varför vi har öppet, och är det fint väder undrar folk varför vi har stängt, säger Tomas Sjöström.

Men…

– Det är så att i det nya avtalet med kommunen så är säsongerna förlängda. Man har tagit höjd från politisk sida. Så i år har vi öppet ända fram till vecka 35, den 3 september. Är det bra väder blir alla glada då! säger Tomas Sjöström.

Om man vill ta en drink på playan, är det ok?

– Det får man inte göra, vi har ingen alkoholförtäring. Sen har vi en åldersgräns för barn, man ska vara 12 och uppåt, annars får man komma med en myndig målsman, säger Tomas Sjöström.

ANNONS

Buskablyga kan andas ut. Några tider för nakenbad finns inte.

– Nope, man kan inte näcka här, säger Tomas Sjöström.

Morgonsimklubben som tidigare funnits på Huvudstbadet finns inte kvar, däremot är det öppet för motionssim och snabbsim, och simklubbsträning, mellan 7-9 på vardagsmorgnar. Efter midsommar upphör klubbarnas träning och mer plats finns för motionssim.